Live

Katrien werkt altijd met woorden, maar niet altijd op papier. Nu en dan interviewt ze mensen voor videoreportages, zoals die hieronder voor KU Leuven.

Op het podium praat ze vooral graag met schrijvers. Gingen al met haar in gesprek: Karl Ove Knausgård, Tom Lanoye, Christophe Vekeman, Paul Baeten Gronda, Rachida Lamrabet, Maarten Inghels, Sylvie Marie, Jeroen Theunissen en anderen.

Binnenkort staan Bernard Dewulf, Koenraad Tinel en Simon Gronowski op het programma.

Interview Karl Ove Knausgard

In tijden als deze waarin elk interview, praatprogramma en zelfs het nieuws blijkbaar moet opgeleukt worden was het een verademing om er bij te zijn die namiddag in Leuven. De Noorse hype, die mijn in ziens terecht is, omtrent Karl Ove Knausgard heeft vorig jaar De Lage Landen bereikt. Als zelfverklaard trendwatcher, toch wat autobiografische romans betreft (!) was ik er dan ook steevast bij toen de man zijn doortocht maakte in ons landje langsheen Gent, Antwerpen en Leuven.

Op die laatste halte werd Knausgard geïnterviewd door Katrien Steyaert en dat op een open, spontane manier die ik nog maar zelden had gezien. De schrijver zijn antwoorden waren dan ook anders en persoonlijker dan in de voorgaande interviews. Met de grondige research die aan het interview vooraf gaat werd nooit gekoketteerd. Ook was er een mooie balans tussen respect voor de schrijver en een fijn gesprek tussen twee literatuurliefhebbers. Samen met vele andere toeschouwers die dag hoop ik dat we nog veel mogen genieten van de degelijkheid van Katrien als literair interviewster.

Iwein Segers

Aubert De Villaine

Christian Thielemann

Frank Vandenbroucke

Herman Van Rompuy

Jacques Rogge

Jan Terlouw

Navi Pillay