Rundvlees: van kop tot staart


in samenwerking met Beenhouwerij Rondou, uitgegeven bij Linkeroever Uitgevers

In dit praktische en volledige naslagwerkje vind je alles wat je dient te weten over rundvlees: onderdelen en benamingen, vuistregels en tips, technieken voor de bereiding én recepten.

Met veel foto’s, gedetailleerde tekeningen en handige icoontjes wil dit boek tegemoetkomen aan de vraag van veel hobbykoks en liefhebbers van lekker eten om meer broodnodige productkennis.

Alle teksten zijn toegankelijk geschreven en worden uitgebreid geïllustreerd. Zo kan iedereen zich binnenkort wagen aan de perfect gebakken en gesneden filet pur.

Beenhouwerij Rondou is een begrip in Leuven en verre omstreken. Deze familieslagerij werd geopend in 1965 en sinds 2001 staan zoon Filip en schoondochter Siona er achter de toog. Met dit boekje willen ze de lezer inzicht geven in de stiel van slager en de eer van het beroep.

Katrien Steyaert tekende al hun kennis en verhalen op. Ze is zelf een foodie en volgt in avondonderwijs een opleiding tot kok.

Marco Mertens is stadsfotograaf van Leuven en zorgde voor de sfeer- en productfoto’s in dit boek.

Rundsvlees (cover) Page 0001