© Bart Moeyaert: Joost Joossen, Bent Van Looy: miele, Paulien Cornelisse: Tessa Posthuma de Boer, Otto-Jan Ham: Jente Boone, Peter Van den Eede: Koen Broos, Dimitri Leue en Michaël Pas: Diego Franssens

De Boekenkamer

Al sinds 2017 gaat Katrien geregeld live in gesprek met artiesten over hun liefde voor literatuur. Hoe ziet hun boekenkast eruit? Welke klassiekers hebben hen gevormd, welke recente bestsellers hebben hen geraakt, wat is hun ultieme leestip? De artiesten treden telkens later die dag op bij 30CC, dat ook deze inspirerende interviews vol boeken- en levenswijsheden organiseert.

Passa Porta — © Beniamin Boar

PassaPorta, Museum M, LannooCampus en andere

Ook voor andere kunsthuizen en uitgeverijen neemt Katrien live-interviews af van auteurs die net een nieuw, boeiend boek uit hebben. Ze doet dat zowel in het Nederlands als in het Engels. Zo ging ze al in gesprek met Valeria Luiselli, Mohamed Ridouani, Dirk De Wachter, Kathy Mathys en anderen.

KULeuven

In samenwerking met KU Leuven maakte Katrien al verschillende videoreportages. Sommige gaan over de vooruitgang binnen het Leuvens kankerinstituut of over de mecenaatscampagne Opening the Future, andere zijn portretten van alumni. Interviews voor de camera voorbereiden en afnemen beschouwt Katrien als een inspirerende verrijking van haar schriftelijke werk.