Varkensvlees: van kop tot staart


in samenwerking met Beenhouwerij Rondou, uitgegeven bij Linkeroever Uitgevers

Voorloper Rundsvlees: van kop tot staart werd als hét standaardwerk over het rund bestempeld. Geen wonder dus dat er nu een naslagwerk over varkensvlees volgt. In dit praktische en volledige boekje kom je alles te weten over varkensvlees: onderdelen en benamingen, vuistregels en tips, technieken voor de bereiding én recepten. Met veel foto’s, gedetailleerde tekeningen en handige icoontjes.

Dit boek wil tegemoetkomen aan de vraag van veel hobbykoks en liefhebbers van lekker eten om meer broodnodige productkennis. Met een extra groot hoofdstuk over charcuterie, want varkensvlees is het vlees bij uitstek dat wordt verwerkt tot heerlijk broodbeleg.

Beenhouwerij Rondou is een begrip in Leuven en verre omstreken. Deze familieslagerij werd geopend in 1965 en sinds 2001 staan zoon Filip en schoondochter Siona er achter de toog. Met dit boekje willen ze de lezer inzicht geven in de stiel van slager en de eer van het beroep.

Katrien Steyaert tekende al hun kennis en verhalen op. Ze is zelf een foodie en volgt in avondonderwijs een opleiding tot kok.

Marco Mertens is stadsfotograaf van Leuven en zorgde voor de sfeer- en productfoto’s in dit boek.

Varkensvlees (cover) Page 0001