Welkom aan boord: stewardessen van vroeger en nu over hun leven in de lucht


uitgegeven bij Van Halewyck

Aan boord van een vliegtuig maakt het cabinepersoneel absurde, ontroerende, gevaarlijke, ergerlijke en grappige situaties mee. In Welkom aan boord doen meer dan 25 Belgische stewardessen en stewards tussen 25 en 88 jaar oud een boekje open over hun beroep.

Ze halen herinneringen op aan de glorie en de beproevingen van de begindagen, mijmeren over wat daar vandaag van overblijft en vertellen openhartig over leven en dood aan boord, over esthetische commissies en de strijd voor hun rechten, over de veranderde verhouding met monsieur le commandant, over de evolutie van de passagiers door de jaren heen, en over collegialiteit en veiligheid. Maar ook amoureuze verwikkelingen en smokkelpraktijken, hun luxueuze verblijven op verre bestemmingen, hun opleiding en terugkerende examens komen aan bod. En vooral: de blijvende passie voor hun job.

Dit boek, rijkelijk geïllustreerd met foto’s uit persoonlijke archieven, biedt een blik achter de schermen van een vak dat al meer dan 70 jaar tot de verbeelding spreekt.

Welkom Aan Boord (cover) Page 0001